28 Şubat 2025 10:56

İstanbul'da IŞİD operasyonunda yakalanan 60 şüpheliden 46'sı tutuklandı

İstanbul'da IŞİD’e yönelik operasyonda gözaltına alınan 60 şüpheliden 46'sı tutuklandı. 13 şüpheli hakkında adli kontrol uygulanırken, 1 şüpheli emniyetteki sorgusunun ardından serbest bırakıldı.

İstanbul'da IŞİD operasyonunda yakalanan 60 şüpheliden 46'sı tutuklandı

Fotoğraf: DHA

İstanbul – İstanbul’da IŞİD’e yönelik yürütülen operasyonda gözaltına alınan 60 şüphelinin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Adliyeye sevk edilen zanlılardan 46'sı tutuklandı.

13 şüpheli hakkında adli kontrol hükümleri uygulanırken, 1 şüpheli emniyetteki sorgusunun ardından serbest bırakıldı.

Ne olmuştu?

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının başlattığı soruşturma kapsamında belirlenen 68 adrese eş zamanlı baskın düzenlenmişti.

Yürütülen çalışmalarda, şüphelilerin Zeynel P'nin sorumluluğunda olduğu belirlenen "İlim ve Hikmet Dergisi" adı altında bir araya gelerek yasa dışı toplantılar düzenledikleri ve aralarında Gürcistan ve Afrika ülkelerinde askeri ve ideolojik eğitim faaliyetleri yürüten zanlıların da olduğu tespit edilmişti.

Baskınlarda 60 şüpheli gözaltına alınırken, adreslerde yapılan aramalarda 1 ruhsatsız tabanca, 1 tüfek ile çok sayıda dijital materyal, 2 şarjör, 155 fişek, 1 kasatura, 3 bin 947 dolar, terör örgütüne ait 4 flama, örgütsel doküman ve yasaklı yayınlara ait kitaplar ele geçirilmiş, zanlıların yasa dışı olarak toplandıkları adres de mühürlenmişti. (AA)

EVRENSEL'İNMANŞETİ

‘Tüm gruplar silah bıraksın, PKK kendini feshetsin’

‘Tüm gruplar silah bıraksın, PKK kendini feshetsin’

PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın, bir süredir beklenen mesajı, DEM Parti İmralı heyeti aracılığıyla duyuruldu. Öcalan, “Tüm gruplar silah bırakmalı ve PKK kendini feshetmelidir” çağrısı yaptı. Açıklamada Suriye’deki Kürtlerin siyasi ve askeri durumuyla ilgili bir ifade yer almadı.

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
CHP'li belediyelere silkeleme ve sabah dörtte operasyonlar yapılırken AKP'li Sincan Belediyesine Cumhurbaşkanlığı bütçesinden 30 milyonluk bağış yapıldığı iddia edildi.

Evrensel'i Takip Et